Auw – Afgewezen

3
MEISJE MET TRANEN

Totaal tegen mijn verwachting in ben ik afgewezen door het Mauritshuis. Afgelopen woensdag, aan het einde van de middag, kreeg ik het afwijzingsmailtje. De reden waarom was wat algemeen. Dapper zei ik tegen mezelf dat mijn woonplaats dus de doorslag had gegeven. Dat hadden ze immers ter afsluiting van het sollicitatiegesprek gezegd. Er was maar een iets waar ze niet blij mee waren en dat was het feit dat ik in Utrecht woon. Bovendien had een vriendin van een vriendin, wier baan het is museumdocenten aan te nemen, haar verwondering uitgesproken dat ik als Utrechter op sollicitatiegesprek mocht komen bij een museum in Den Haag. Dus. En toch voelt het als falen. Alsof ik niet goed genoeg ben. En dat voelt kut. Hoe oud je ook bent, het niet nooit leuk om te horen: we hoeven jou niet.

INTERVIEW

Afijn, ik ben er al weer overheen. Ha! Dikke pech voor hén, zal je bedoelen. Volgens het boekje is een afwijzing een kans om te leren. Opbellen en achterhalen wat de exacte reden is waarom ze jou hebben afgewezen. Ik snap het, het is waar, maar ik heb het niet gedaan. In plaats daarvan heb ik de man die mijn baas zou worden gevraagd of ik hem mag interviewen voor Uitgewerkt. Hij zei namelijk wat interessants over banen scheppen in de museumsector. Ik heb nog niks van hem gehoord, maar dat komt vast. Dat is het minste wat hij kan doen, nadat hij iemand uit UTRECHT een presentatie filmpje heeft laten maken, terwijl de kans NIHIL was dat-ie me zou aannemen. (Oké, een beetje pijn doet het nog steeds.)

 

–> Niet iedereen kan zo goed als ik met een afwijzing omgaan

–> Op 27 juni opent het gerenoveerde Mauritshuis

 

1002004000119083Film Girl With A Pearl Earring met Scarlett Johansson
 7,99 bij Bol.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *