Hyper

IMG_6544

 

HIEPERDEPIEP
De zon schijnt en ik ben hyper. Ik had vanmorgen een ontzettend leuk netwerkgesprek en ik denk dat er (veel) leuk werk uit voort komt. Daarover later meer. Toen ik mijn hieperdepiep-staat over de grachten van mijn ‘stadsie’ liep – het gesprek vond namelijk plaats aan de werf op twee minuten loopafstand van mijn huis! – bedacht hoe blij ik ben hoe alles tot nu toe loopt. Hoe ik van het ene leuke gesprek in contact kom met weer een ander interessant en inspirerend persoon. Hoe iedereen die ik tegen kom mij graag wil helpen en kennis wil delen. En ik moest denken aan een reactie die ik vorige week ontving op Uitgewerkt (het is super leuk om reacties te krijgen, dan krijg ik een beetje een idee wie het blog leest. Dit is een hint!). Rob schrijft dat hij Uitgewerkt zo luchtig en vrolijk vindt, maar dat het achter de schermen soms wel eens anders zal zijn.

GLANZENDE PINTEREST WERELD
En als Rob dat denkt, dan denken vast veel meer mensen dat. Ik heb liever dat ze dat denken, dan dat mijn leven een groot succes is  (wat niet zo is. Ik wil 3ae457d8a0c0f3e9e957a484d942075dbijvoorbeeld graag een man en kindjes en die heb ik (nog) niet). Wat bij mij wel eens tandenknarsend door mijn hoofd kan schieten als ik door blogs blader. Ik wéét dat een perfect leven niet bestaat en toch zet het zien van mooie foto’s mij vaak aan om  zo’n op het oog vlekkeloos leven na te streven. Hoe? Vaak door te willen kopen wat er op de blogs of op instagram wordt aangeprezen (en dan komen we weer uit bij mijn vorige blog). En gelukkig is daar dan ook de goede kant van weblogs, want als tegenwicht voor de glanzende Pinterest wereld maakte dit artikel mij onlangs héél vrolijk en zette me met beide benen op de grond.

ECHT
Wat betreft Uitgewerkt: mijn jubelstemming is echt. Er is vanaf 1 april een week geweest waarin ik niet happy was met mijn werkloze status en daar heb ik toen over geschreven. Ik weet waardoor dat kwam. Ik had die week helemaal niemand gesproken om mijn netwerk uit te breiden. Ik hoor het van alle mensen zonder vaste baan: anderen spreken geeft de energie en inspiratie om je werkt te doen. In mijn geval werk te zoeken en mijn blog vullen, onder andere met verhalen van zzp’ers en werkzoekenden. Zo komt mijn ‘contactenketting’ tot stand. Dat zou ik iedere werkzoekende op het hart drukken: een nieuwe baan/nieuw werk vind je door te netwerken. Zelden door alleen maar op vacatures te reageren. Ik snap dat niet iedereen zin heeft om een blog te beginnen om op die manier met nieuwe mensen in contact te komen. Maar er zijn meer wegen die naar Rome leiden, ik ga eens nadenken over een blog met tips. Als je tips hebt, laat van je horen: graag!

3 thoughts on “Hyper

  1. Altijd fijn om een hieperdepiep-verhaal te lezen! Dat inspireert meer dan de bergen cynisme die ook op het internet te vinden zijn. En het mag best kritisch en het is goed om te vertellen wat niet goed gaat. Tuurlijk. Maar ik vind het leuk als er een positieve draai aan gegeven wordt. Dat inspireert! Hulde dus.
    (Ik heb de hint begrepen)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *