Mijn zomer en Libelle update

MIJN ZOMER IN FOTO’S

En toen was de zomer dus abrupt afgelopen. Daar lijkt het in ieder geval sterk op en ik vind het moeilijk om me daar bij neer te leggen. Vanwege het mooie weer  uiteraard, maar ook vanwege het feit dat ik, half bewust, half onbewust, de teugels liet vieren waar het gaat om beslissen wat ik nu precies wil: alleen een baan, alleen mijn blog rendabel maken, halve baan en mijn blog, zzp-en en blog, halve baan, zzp-en en blog. Libelle hing in de lucht, dat speelde ook mee, want als … dan zou ik die uitdaging aan gaan. Daarom kon ik zo ontspannen van mijn twee mini-vakantietjes genieten (ook al verregenden die allebei wel een beetje): de eerste in Wimereux met een vriendin en de andere op een camping in de Ardennen met mijn jongste broertje en zijn vrouw en zoon. Tussendoor heb ik nog wat mensen geïnterviewd voor Uitgewerkt, boeken gelezen om op deze plek te recenceren, overal en nergens koffie gedronken en nou ja alles wat je zo’n beetje doet als het prachtig weer is.

LIBELLE – UPDATE

En jawel … ik ben uitgenodigd op gesprek bij Libelle! Ik ben gegaan (was te LAAT!!!- want met de NS en daar moet je soms een halve dag vooruit trekken ook al is de reis maar twintig minuutjes. Ik dacht dat twee uur voldoende zou zijn) en ik had een ontzettend leuk gesprek met de redactiemanager Lifestyle. Ik heb inmiddels een mailtje van haar ontvangen dat ik de tweede ronde gesprekken niet heb gehaald. En ik snap het. Ik ben niet de vrouw voor de job, namelijk produceren en helemaal niet schrijven. En ik vind het niet erg, dat is een goed teken. Dat er in de mail werd gerept over een mogelijke samenwerking wellicht, daar ben ik erg blij mee. Ik heb direct enthousiast gereageerd en gevraagd of ik een keer een weekje mee kan lopen. Hoe Libelle wordt gemaakt – elke week from scratch, dat wil ik graag meemaken. Wellicht dat het Libelle-avontuur dus nog niet helemaal is afgelopen… Wel genoeg afgelopen om te weten dat ik er op de redactie zal werken. Aanhalen dus weer, die teugels en een beslissing nemen welke kant ik op wil gaan. Welke stip ik aan de horizon ga zetten, om met de  de businessplanman te spreken. Van wie overigens over niet al te lange tijd een ‘Koffie drinken met …’ verschijnt. (Over businessplannen gesproken, wellicht nog eerder dan Koffie drinken met kun je hier in de serie ‘De coach’ een interview lezen met Eva Hukshorn (en) , zakenvrouw van het jaar in 2012. Een ontzettend inspirerende vrouw!)

Ik ben overigens erg te spreken over de afwijzingsmail van Libelle. Ik hoor daar vaak slechte verhalen over, maar ik moet zeggen dat ik al een aantal keer heel nette afwijzingspost heb gekregen. Dat is belangrijk.

 

Beste Joke,
Nogmaals bedankt voor je komst en het prettige gesprek hier op de redactie.
Helaas heb ik, na ontmoetingen met verschillende kandidaten, besloten dat de sollicitatieprocedure niet met je zal worden voortgezet. Je ervaring en je liefde voor het vak maakte deze keuze niet gemakkelijk. Toch vind ik dat het profiel van een aantal andere kandidaten beter aansluit bij de mix van het huidige team.
Al heb ik op dit moment geen concreet voorstel, kan ik me wel voorstellen dat er andere samenwerkingsvormen mogelijk zijn.
Ik wens je veel succes met je verdere carrière!
Graag tot ziens.

2 thoughts on “Mijn zomer en Libelle update

  1. Goh wat een inspirerende website!
    Zo vrolijk en luchtig omgaan met werkloosheid, om jaloers op te worden. Het zal achter de schermen wel lastiger zijn. Je schrijft in ieder geval vlot en onderhoudend en je site ziet eruit als een plaatje. Ondertussen maak je reclame voor Libelle terwijl je toch gewoon afgeserveerd bent. Doet mij denken aan mijn laatste sollicitatiegesprek bij het AZC in Zeewolde waarbij men niet goed mijn cv had gelezen en te hoog opgeleid was voor de aangeboden functie.
    In je enthousiasme vergeet je wel eens dat voor elke baan ongeveer 9 kandidaten zijn waarbij oneigenlijke argumenten als leeftijd mee gaat spelen. Waarom we het werk niet gewoon verdelen is me een raadsel. Deelnemen is toch belangrijker dan winnen.
    Thuis zitten en de structuur houden ware het een baan is lastig maar je tips zijn bemoedigend en verdrietig tegelijk. Je bent zo blij en doortastend als het gaat om je eigen situatie dat het aannemelijk is dat er iets op je pad komt. April is denk ik de maand om aan een nieuwe baan te beginnen. Trouwens dit blog is heel rendabel Joke!
    Gr Rob

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *